Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt sämre för den med funktionshinder

Södertälje kommun är onekligen omänsklig mot funktionshindrade, man glömmer bort den grupp människor i behov av hjälp. De lämnas åt sitt öde utan goda levnadsvillkor. Är detta humant? Kan man kalla Sverige för välfärdsland?

Sedan är det helt fel att spara in på assistansersättningen. Den här viktiga gruppen hjälplösa människor vars behov tillgodoses genom personlig assistans blir offer för politikernas agerande.

Politikerna borde stå upp för kostnaderna och säga att det är välanvända pengar. Hur mycket dyrare är inte hemtjänstinsatser och andra insatser? Hur mycket skulle det kosta att låsa in stackars människor på institutioner och därmed orsaka en osämja och ohälsa för dessa människor?

Hur mycket pengar har man lagt och lägger man på onödiga projekt som ger arbetslösa falska förhoppningar om jobb? Dessutom försörjer man dessa oseriösa projektledare som lever livet på kommunens bekostnad.

Kallas inte det för slöseri med pengar? I annat fall är politikerna inte insatta i ekonomifrågor.

Vad gäller assistansen så har fuskdebatten definitivt plogat vägen för ett ifrågasättande av hela reformen. Och man drar utan tvekan alla under en kam.

Politiker som accepterar att sådant händer, borde sätta sig in i de funktionshindrades situationer. Då skulle de förstå hur dåligt dessa människor mår, eftersom man har minskat eller tagit bort deras trygghet i tillvaron och de goda levnadsvillkor de hade förut. Det är en mycket otrevlig väg regeringen nu har valt att beträda.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel