Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt gick fel - playoff för SSK

Som väntat får SSK spela playoff i veckan som kommer. Direktplatsen till kvalserien till allsvenskan gick till Västervik, som slog Huddinge med 3-1. Samtidigt gjorde SSK inte ens  sitt i kampen om seriesegern.

Annons

SSK behövde vinna samtidigt som Västervik förlorade. Det var en ekvation som inte många trodde på inför omgången. Och efter 3-1 till Västervik mot Huddinge samtidigt som SSK föll med 2-3 borta mot Visby Roma är det bara att konstatera att det blir playoff-spel för SSK i veckan - mot vilka avgörs på söndagen.

Men SSK spelarna försökte göra vad som krävdes - i alla fall från början. SSK satte högsta fart mot Visbymålet och utmanade hemmamålvakten Sammy Gustavsson.

Men SSK:s stora segervapen den här säsongen, powerplayspelet, fungerade inte. SSK hade två försök i första perioden och båda var riktigt svaga. Perioden slutade 0-0.

Och i andra fick Visby mer och mer energi - särskilt sedan Adam Eriksson gjort 1-0 efter knappt tre minuter på en målvaktsretur. SSK:s spel såg uppgivet upp, som om man nästan visste att Västervik gjort 2-0 mot Huddinge.

Visby Roma gjorde 2-0 och SSK hade en kort bra period där man bland annat spelade ett bra powerplay - men då storspelade Gustavsson i Visby Romas mål. I stället gjorde hemmalaget 3-0 i powerplay innan perioden var över.

I tredje perioden spealde SSK lite bättre och mot slutet av matchen vaknade laget på allvar. Henrik Nyberg gjorde 3-1 med knappt fyra minuter kvar och Henrik Thegel satte 3-2 - men det var för sent, då återstod bara 19 sekunder.

Och hur som helst spelade det mindre roll - SSK hade blivit tvåa i serien hur som helst, eftersom Västervik vann.