Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt gick fel - playoff för SSK

Som väntat får SSK spela playoff i veckan som kommer. Direktplatsen till kvalserien till allsvenskan gick till Västervik, som slog Huddinge med 3-1. Samtidigt gjorde SSK inte ens  sitt i kampen om seriesegern.

SSK behövde vinna samtidigt som Västervik förlorade. Det var en ekvation som inte många trodde på inför omgången. Och efter 3-1 till Västervik mot Huddinge samtidigt som SSK föll med 2-3 borta mot Visby Roma är det bara att konstatera att det blir playoff-spel för SSK i veckan - mot vilka avgörs på söndagen.

Men SSK spelarna försökte göra vad som krävdes - i alla fall från början. SSK satte högsta fart mot Visbymålet och utmanade hemmamålvakten Sammy Gustavsson.

Men SSK:s stora segervapen den här säsongen, powerplayspelet, fungerade inte. SSK hade två försök i första perioden och båda var riktigt svaga. Perioden slutade 0-0.

Och i andra fick Visby mer och mer energi - särskilt sedan Adam Eriksson gjort 1-0 efter knappt tre minuter på en målvaktsretur. SSK:s spel såg uppgivet upp, som om man nästan visste att Västervik gjort 2-0 mot Huddinge.

Visby Roma gjorde 2-0 och SSK hade en kort bra period där man bland annat spelade ett bra powerplay - men då storspelade Gustavsson i Visby Romas mål. I stället gjorde hemmalaget 3-0 i powerplay innan perioden var över.

I tredje perioden spealde SSK lite bättre och mot slutet av matchen vaknade laget på allvar. Henrik Nyberg gjorde 3-1 med knappt fyra minuter kvar och Henrik Thegel satte 3-2 - men det var för sent, då återstod bara 19 sekunder.

Och hur som helst spelade det mindre roll - SSK hade blivit tvåa i serien hur som helst, eftersom Västervik vann.