Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansen tog pulsen på centrum

– Pulsen är låg. Men det är inte dödligt.Marita Lärnestad , barnmorska och oppostionsledare (M), tog pulsen på Södertälje centrum i går.

Tillsammans med sina alliansvänner gjorde Marita en stadsvandring i centrum i går förmiddag. De kollade butiker, p-garage, folkliv. Och avslutade med ett samtal med centrumföreningens Lena Schulte:

– Vi tar pulsen, sonderar terrängen i denna ständiga debatt. Vi återkommer med politiska förslag, den här stadsvandringen och mötet är en start, något att jobba vidare med, menade David Winerdal (KD).

Sen följde en diskussion om fördelar, nackdelar, förändringar och åtgärder där också parkering lyftes.

– Jag förstår hur centrumföreningen ser på parkeringen, men att de som jobbar tar alla gratisparkeringar och att det är ett problem måste kommuniceras, tyckte Metin Hawsho (L).

– Det känns som om vi bekräftat den bild vi redan har, att utbudet inte är tillräckligt i centrum, sa Tage Gripenstam (C).

– Vi jobbar utifrån tre T: trivsel, trygghet och tillgänglighet, samt att hitat en bra mix. Men samverkan med fastighetsägarna är nu väldigt prioriterat, sa Lena Schulte som var noga med att betona att vissa lediga lokaler inte betydde ”död”. Men jag hoppas att ni förstår att vi alla sitter i samma båt, vi måste hjälpas åt.