Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allergilarm: Saltå kvarn återkallar flera livsmedel

Nu återkallar Saltå kvarn ett antal produkter efter provtagning, rapporterar SVT.

Saltå kvarn återkallar flera produkter efter att ha hittat spår av mjölk- och sojaprotein, skriver SVT Nyheter Södertälje.

Flera typer av mjöl och flingor berörs av beslutet. Redan i februari kunde LT rapportera om att bovetemjöl behövde återkallas av samma skäl. Nu utökas alltså listan av de berörda livsmedlen.

- Vi har inte hittat spår av mjölk- och sojaprotein i alla de produkter som vi nu återkallar. Vi väljer ändå att återkalla samtliga produkter i denna produktgrupp som packats i denna maskin, säger Åsa Lindeblad, kvalitetschef på Saltå kvarn i ett pressmeddelande som SVT Nyheter Södertälje tagit del av.

De produkter som nu återkallas är: Sojamjöl (275 gram), bovetemjöl (500 gram), rismjöl fullkorn (400 gram), rismjöl siktat (400 gram), quinoamjöl (300 gram), majsmjöl (400 gram), boveteflingor (250 gram), hirsflingor (250 gram) samt quinoaflingor (250 gram), enligt SVT.

Läs mer: Spår av mjölkpulver kan finnas i bovetemjöl från Saltå Kvarn