Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla välkomnas till brand och olycka

På lördag klipps det bilar och rökdyks på brandstationen i Järna. Alla som vill får komma.

På Rönnvägen 20 ligger Järna brandstation. En arbetsplats för omkring 20 brandmän som alla är anställda på deltid. Fyra brandmän i beredskap varje vecka tillsammans med en styrkeledare.

Lördagen den 20 augusti klockan 11–15 välkomnar de allmänheten.

– Det ska bli kul att få träffa folk och visa upp oss lite. Annars jobbar vi mycket bakom stängda dörrar och det är många som är omedvetna om vad vi gör, säger Caroline Landström, brandman i Järna.

Under hösten kommer flera stationer i Södertörn ha öppet hus, Södertälje den 22 oktober. Som deltidsstation ser Järna lite annorlunda ut, utan sovbäddar bland annat.

– Det är lite skillnad på upplägget. Till vardags är vi på våra vanliga jobb men vi ska kunna vara där på fem minuter. Och vi gör samma saker som på andra stationer, säger Caroline Landström.

Förutom att titta på stationen och brandbilarna kommer besökarna på lördag få se hur en bil klipps upp efter en trafikolycka, rökdykare som går in i en rumsbrand, hur hjärt- och lungräddning fungerar och så vidare. Kanske kommer även polis och ambulans på besök.

– Det är viktigt för oss att folk har förståelse för vad vi gör. Det underlättar vårt arbete, säger Landström som hoppas på mycket folk på stationen i helgen.