Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alida nära pallen på Swedish Grand Prix

Södertälje Simsällskap deltog med ett stort antal simmare i helgens GP-tävlingar i Malmö. Närmast en topplacering var Alida Ramdén som missade pallen med åtta hundradelar.

Annons

Sarah Sjöström var den stora stjärnan på Swedish Grand Prix i Malmö, som samlade stora delar av den svenska eliten. Södertälje Simsällskap tog chansen att ge sina bästa simmare bra motstånd – och en tävling i lång bana.

– För oss är det jätteviktigt att komma ut och tävla i långbana, den säsongen är ju i gång nu. Alla tävlingar framöver blir i långbana, förutom nästa helg. Det stora målet för våren är Stockholm open i april, förklarar tränaren Christian Johansson.

Han var i stort sett nöjd med klubbens insats i Malmö, som bland annat gav två A-finaler – Björn Seeliger på 50 meter rygg och Alida Ramdén på 200 meter medley, där hon var fyra bara åtta hundradelar från prispallen.

– Det gick ganska bra. Jag skulle ge oss en sexa av tio i betyg. Vi hade tolv personliga rekord, två A-finaler och tolv B-finaler. Och nivån var nästan som ett SM, det var några som inte var där, men å andra sidan var två danska klubbar och Israels landslag på plats, säger Christian Johansson.

– Det är alltid lite svårare när man gör första tävlingen för säsongen på långbana, det är lite ovant. Men det mesta sitter i huvudet, så det brukar lossna efter ett tag.