Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alida nära pallen på Swedish Grand Prix

Södertälje Simsällskap deltog med ett stort antal simmare i helgens GP-tävlingar i Malmö. Närmast en topplacering var Alida Ramdén som missade pallen med åtta hundradelar.

Annons

Sarah Sjöström var den stora stjärnan på Swedish Grand Prix i Malmö, som samlade stora delar av den svenska eliten. Södertälje Simsällskap tog chansen att ge sina bästa simmare bra motstånd – och en tävling i lång bana.

– För oss är det jätteviktigt att komma ut och tävla i långbana, den säsongen är ju i gång nu. Alla tävlingar framöver blir i långbana, förutom nästa helg. Det stora målet för våren är Stockholm open i april, förklarar tränaren Christian Johansson.

Han var i stort sett nöjd med klubbens insats i Malmö, som bland annat gav två A-finaler – Björn Seeliger på 50 meter rygg och Alida Ramdén på 200 meter medley, där hon var fyra bara åtta hundradelar från prispallen.

– Det gick ganska bra. Jag skulle ge oss en sexa av tio i betyg. Vi hade tolv personliga rekord, två A-finaler och tolv B-finaler. Och nivån var nästan som ett SM, det var några som inte var där, men å andra sidan var två danska klubbar och Israels landslag på plats, säger Christian Johansson.

– Det är alltid lite svårare när man gör första tävlingen för säsongen på långbana, det är lite ovant. Men det mesta sitter i huvudet, så det brukar lossna efter ett tag.