Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldsta SBBK-lagen föll i gruppspelet - medaljhoppet lever för tre lag

Båda de äldsta SBBK-lagen föll i sista gruppspelet och missade slutspelet i Scania cup. Endast tre lag, ett på flicksidan och två på pojksidan, har fortfarande chansen att spela om medaljer i Scania cup.

Annons

Scania cup har inte blivit något segertåg för arrangörsklubben SBBK. De flesta lag är redan borta från medaljchanserna. I fjol blev det inga medaljer, men två lag (flickor 99 och flickor 00) gick till semifinal men föll både där och i bronsmatchen. I dagsläget är endast ett lag – flickor 00 – klart för semifinal i årets turneringen, medan två pojklag spelar kvartsfinal i dag.

Så här har det gått för SBBK:s lag, med flicklagen först:

Äldsta flicklaget (97/98) förlorade på lördagskvällen en helt avgörande match mot Blackeberg (40-69) och blev därmed trea i gruppen och får spela placeringsmatcher.

Flickor 00 är i semifinal precis som i fjol. Laget slutade tvåa i gruppen efter en knapp förlust mot danska Vaerlöse, men var skoningslöst mot Alvik, segrare i grupp B, i kvartsfinalen. SBBK-tjejerna vann med 60-39. Frida Olsson, med i all star team i fjol, gjorde 22 poäng i kvartsfinalen. Semifinalen mot danska Åbyhöj spelas söndag eftermiddag.

Flickor 01 spelar kvartsfinal mot danska Köge Bugt på söndagsförmiddagen, efter att ha slutat tvåa i sin grupp. Danskorna var trea i den andra gruppen. De två gruppsegrarna, Alvik och danska Åbyhöj (som vann SBBK:s grupp) gick direkt till semifinal.

Flickor 02 var trea i sitt gruppspel och fick en chans att ta sig till kvartsfinal via en åttondelsfinal mot Solna. Där blev det dock förlust med 36-54 och laget får spela vidare om placeringarna 9-12.

Grupptrea och utslagna i åttondelsfinal var ödet även för SBBK:s flickor 03, som åkte ur slutspelet mot finska FoKoPo (34-59). Även här väntar placeringsmatcher.

Yngsta flicklaget (födda 04) förlorade stort i alla sina gruppmatcher och får spela ett nytt gruppspel om platserna 7-9.

Äldsta pojklaget (97/98) fick en fin chans att vinna gruppen när Luleå i lördags kväll förlorade mot danska EBAAmed 64-70. SBBK hade slagit EBAA med tolv poäng men bara förlorat mot Luleå med tre. Då de tre lagen skulle hamna på lika många poäng om SBBK slog danska Sisu i den sista gruppspelsmatchen skulle inbördes målkvot avgöra – och där låg SBBK bäst till. Men SBBK lyckades inte alls mot Sisu, ett lag som både EBAA och Luleå hade slagit. Det blev förlust med 67-81 och därmed vann EBAA gruppen före Luleå, medan SBBK slutade fyra.

Pojkar 00 kom sist i sin trelagsgrupp men fick ändå en chans att spela åttondelsfinal. Där blev det förlust mot Uppsala med 45-65.

Pojkar 01 är klart för kvartsfinal. Laget slutade tvåa i sin grupp och vann sin åttondelsfinal mot danska Virum Vipers med 72-50. Patrik Westin var poängbäst i SBBK med 22 poäng i den matchen. Nu väntar Fryshuset i kvartsfinal på söndagsförmiddagen.

Pojkar 02 är i kvartsfinal, mot Solna söndag förmiddag, efter att ha slagit Tureberg med 44-33 i åttondelsfinal. Laget slutade tvåa i sitt gruppspel bakom danska BMS Herlev.

Pojkar 03 förlorade båda sina gruppmatcher och gick in i åttondelsfinalen som grupptrea mot Högsbo. Där blev det förlust med 23-50 och nu väntar placeringsspel om platserna 9-12.

Pojkar 04 var precis som de yngsta flickorna övermatchade och långt ifrån sitt motstånd i alla tre gruppmatcherna. Det blev en fjärde och sista plats i gruppen och nytt gruppspel om platserna 7-9.