Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldsta SBBK-lagen föll i gruppspelet - medaljhoppet lever för tre lag

Båda de äldsta SBBK-lagen föll i sista gruppspelet och missade slutspelet i Scania cup. Endast tre lag, ett på flicksidan och två på pojksidan, har fortfarande chansen att spela om medaljer i Scania cup.

Scania cup har inte blivit något segertåg för arrangörsklubben SBBK. De flesta lag är redan borta från medaljchanserna. I fjol blev det inga medaljer, men två lag (flickor 99 och flickor 00) gick till semifinal men föll både där och i bronsmatchen. I dagsläget är endast ett lag – flickor 00 – klart för semifinal i årets turneringen, medan två pojklag spelar kvartsfinal i dag.

Så här har det gått för SBBK:s lag, med flicklagen först:

Äldsta flicklaget (97/98) förlorade på lördagskvällen en helt avgörande match mot Blackeberg (40-69) och blev därmed trea i gruppen och får spela placeringsmatcher.

Flickor 00 är i semifinal precis som i fjol. Laget slutade tvåa i gruppen efter en knapp förlust mot danska Vaerlöse, men var skoningslöst mot Alvik, segrare i grupp B, i kvartsfinalen. SBBK-tjejerna vann med 60-39. Frida Olsson, med i all star team i fjol, gjorde 22 poäng i kvartsfinalen. Semifinalen mot danska Åbyhöj spelas söndag eftermiddag.

Flickor 01 spelar kvartsfinal mot danska Köge Bugt på söndagsförmiddagen, efter att ha slutat tvåa i sin grupp. Danskorna var trea i den andra gruppen. De två gruppsegrarna, Alvik och danska Åbyhöj (som vann SBBK:s grupp) gick direkt till semifinal.

Flickor 02 var trea i sitt gruppspel och fick en chans att ta sig till kvartsfinal via en åttondelsfinal mot Solna. Där blev det dock förlust med 36-54 och laget får spela vidare om placeringarna 9-12.

Grupptrea och utslagna i åttondelsfinal var ödet även för SBBK:s flickor 03, som åkte ur slutspelet mot finska FoKoPo (34-59). Även här väntar placeringsmatcher.

Yngsta flicklaget (födda 04) förlorade stort i alla sina gruppmatcher och får spela ett nytt gruppspel om platserna 7-9.

Äldsta pojklaget (97/98) fick en fin chans att vinna gruppen när Luleå i lördags kväll förlorade mot danska EBAAmed 64-70. SBBK hade slagit EBAA med tolv poäng men bara förlorat mot Luleå med tre. Då de tre lagen skulle hamna på lika många poäng om SBBK slog danska Sisu i den sista gruppspelsmatchen skulle inbördes målkvot avgöra – och där låg SBBK bäst till. Men SBBK lyckades inte alls mot Sisu, ett lag som både EBAA och Luleå hade slagit. Det blev förlust med 67-81 och därmed vann EBAA gruppen före Luleå, medan SBBK slutade fyra.

Pojkar 00 kom sist i sin trelagsgrupp men fick ändå en chans att spela åttondelsfinal. Där blev det förlust mot Uppsala med 45-65.

Pojkar 01 är klart för kvartsfinal. Laget slutade tvåa i sin grupp och vann sin åttondelsfinal mot danska Virum Vipers med 72-50. Patrik Westin var poängbäst i SBBK med 22 poäng i den matchen. Nu väntar Fryshuset i kvartsfinal på söndagsförmiddagen.

Pojkar 02 är i kvartsfinal, mot Solna söndag förmiddag, efter att ha slagit Tureberg med 44-33 i åttondelsfinal. Laget slutade tvåa i sitt gruppspel bakom danska BMS Herlev.

Pojkar 03 förlorade båda sina gruppmatcher och gick in i åttondelsfinalen som grupptrea mot Högsbo. Där blev det förlust med 23-50 och nu väntar placeringsspel om platserna 9-12.

Pojkar 04 var precis som de yngsta flickorna övermatchade och långt ifrån sitt motstånd i alla tre gruppmatcherna. Det blev en fjärde och sista plats i gruppen och nytt gruppspel om platserna 7-9.