Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Aldrig positivt med interna strider”

Avhopp och strider är inte bra, men fokus ligger på att hålla ihop fullmäktige gruppen. Det säger lokale SD-ordföranden efter kritiken mot Tommy Blomqvist. 

Annons

Efter Lennart Johanssons avhopp och kritik mot den lokala ledningen, tror riksdagsledamoten David Lång, ordförande i lokalavdelningen av SD, på försoning:

– Jag har ganska bra koll på vad som händer, leder alla styrelsemöten och samtalar en hel del med folk på telefon. Men jag är ju inte med i fullmäktigegruppen, så det kan jag inte kommentera.

David Lång, som bor i Stockholm, kallades in som ordförande i lokalavdelningen för tre år sedan, tänkte hoppa av – men övertalades att fortsätta.

– Det var lite rörigt med avhopp och turbulens i Södertälje, så jag kom in

utifrån, förklarar han.

Den nya situationen, där den nya gruppledaren Tommy Blomqvist kritiseras internt, kommenterar Lång:

– Det är aldrig positivt med avhopp, eller interna strider. Men jag utgår ifrån att alla följer demokratiska principer och beslut. Nu måste vi se till att hålla ihop gruppen.

– Kritiken mot var Tommy (Blomqvist) bor eller inte anser jag vara överspelad. Min uppfattning är att det inte finns några belägg för att han inte bor i Södertälje.