Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aldrig mer akuten på Södertälje sjukhus

Ambulans inkom med en svårt sjuk son på eftermiddagen den 19 december. Min man följde med sonen i ambulansen.

Jag anlände dit med egen bil.

Anmäl text- och faktafel

Min son vred sig i plågor. Han får morfin då han hade fruktansvärt ont i huvudet. Vid ett tidigare tillfälle hade han haft dubbelsidig hjärnblödning, så vi var riktigt oroade.

Jag överlämnade ett matpaket till min man, då vi på grund av sonens sjukdom missat både lunch och middag.

En sköterska säger högt och surt: en anhörig per patient.

Jag ska bara lämna maten, sade jag och gick igen. Läser på displayen. Här behandlar vi varandra med värdighet och respekt. Utan att höja rösten. En tid förflöt. Och det var dags för avlösning. Sonen låg då i ett stort ensamrum.

Läkaren var där. Jag ställde några frågor. Läkaren gick ut. In kommer den sura sköterskan: ”Vad är det du inte förstår? Är det så att du inte förstår kan du få hjälp ut härifrån av vakten.”

Jag säger att sonen har ett ensamrum och på grund av eget handikapp trodde jag det var okej. Sköterskan svarar: ”Här kunde få plats 20 personer. Likt förbaskat bara en anhörig per patient”. Och hon fortsätte: ”Du tog dig ju hit i alla fall”.

Går gråtandes ut igen.

Receptionisten ser detta. Hon säger ”Gå in igen”.

Jag tvekar. Hon säger igen: ”Gå in”. Väl inne hör jag en hög röst: ”Ska vi behöva kasta ut dig härifrån. Det är tredje gången jag säger till dig. Vad är det du inte förstår?”

Aldrig mer denna akut

MP

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare