Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldres boende måste inkluderas

Annons

Inkludering är ett positivt sätt för att få ett samhälle där alla känner att de är lika viktiga, oavsett vilken grupp man tillhör eller vem man är.

Inkludering av äldre då? Hur ser politiker i Södertälje kommun på detta?

Förutsättning för förståelse mellan människor skapas. Därför vill vi ha en mångfald i våra bostadsområden. Förskolor och skolor finns där vi bor, mitt bland oss. Vi har boenden för personer med funktionsnedsättning/funktionsvariation inkluderade i våra bostadsområden. Allt detta är mycket bra.

Inkludering av äldre då? Hur ser politiker i Södertälje kommun på detta?

Av olika anledningar kan man som äldre behöva flytta till ett boende, ett vård- och omsorgsboende eller det mellanboende som nu är på planeringsstadiet. Kommer boende för äldre att finnas mitt bland oss?

Hittills ser vi inte något tecken på det. Vi saknar planering av nya boenden för äldre inom de bostadsområden vi har eller insprängt bland de 20 000 bostäder som är planerade för framtiden. Det finns en tendens att lägga boenden för äldre i utkanten av samhället, att inte skapa ett inkluderat boende.

Vi anser att inkludering av äldre är mycket viktigt. Äldres boende måste bli en del av det ordinarie bostadsprogrammet i stadsdelarna i centrala Södertälje och i de södra kommundelarna. Närhet till service och kommunikation, som är så viktigt, blir då självklar.

Så, politiker, Inkludera kommande boenden för äldre i de bostadsområden vi har i dag och i det framtida byggandet i kommunen. Placera inte boende för äldre i utkanten.

Agneta Enbom Holz

Ordförande PRO Södertälje

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons