Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre dam förstör naturen

I tisdags såg några elever i sexan från Pershagenskolan hur en äldre dam dumpade en skräp i skogen nära vår skola.

Anmäl text- och faktafel

Vi var på väg till idrotten när den äldre damen som vi uppskattar var i 40–50-årsåldern dumpade en större mängd skräp i skogen. En av eleverna gick mot kvinnan och frågade vad hon höll på med, men då sprang hon iväg.

Vi hade inga mobiler med oss och hade därför ingen möjlighet att ta kort på kvinnan som bevis, men vår extralärare gick bakom oss och kan därför bekräfta att det är sant och att eleverna inte bara hittar på. Efter att kvinnan sprungit iväg kollade vi upp vad det var för skräp och i vilken mängd det var.

Skräpet som fanns i skogen var mycket mer än vad kvinnan hade kunnat lämna där och då. Vi misstänker att kvinnan eller fler miljöförstörare hade varit där tidigare och dumpat saker. Skräpet varierade från plastpåsar och krukor, till trädgårdslampor och cementpulver. Eleverna började att bära bort en del av skräpet till en återvinningsstation i närheten men avbröt när de var tvungna att gå till sin lektion.

Vi hoppas att man tar hänsyn till naturen och inte skräpar ner.

Kajsa

elev på Pershagenskolan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare