Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Akutläget hävt på sjukhuset – men trycket ökar igen

Stabsläget på sjukhuset hävdes under fredagseftermiddagen, men läget är fortsatt ansträngt. Lösningen ligger i en ny avdelning.

Under helgen har överbeläggningarna på sjukhuset ökat igen.

– Men i och med att vi öppnar den nya vårdavdelningen i dag kommer vi att få ordning på läget. Avdelningen är ett steg mot att vi börjar anpassa oss mot det nya sjukhuset, säger chefsläkare Sven Klaesson.

Att det är högt tryck på sjukhuset gör att en del patienter kan behöva dela toalett, eller bli liggande i korridoren.

– Patienterna kan också behöva vänta lite längre på ronder och enskild personal, men det ska inte innebära en medicinsk fara, alla undersökningar görs som de ska, säger Sven Klaesson.

Stabsläget införs delvis för att sjukhusledningen ska kunna beordra in personal och skicka patienter till andra sjukhus.

– I det här fallet har det framförallt löst sig genom att vi har vädjat till vår personal att ta extrapass och hjälpa till under den mest hektiska perioden.

Finns det risk att personalen inte mår bra?

– Risken finns alltid att vi tappar personal, men jag hoppas verkligen inte det. Personalen har slitit hårt under helgerna och jobbat mycket på ett föredömligt sätt, de har klarat en svår situation på ett utmärkt sätt. Min förhoppning är att arbetsstycket ska minska i och med att den nya avdelningen öppnar.