Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Akutisolerades efter fritagningsplaner – gangsterledaren Alexander Ivanovic flyttas till Hall

Original gangsters-ledaren Alexander Ivanovic tvångsisolerades och flyttas nu till säkerhetsavdelning efter att långtgående fritagningsplaner avslöjats. Mannen dömdes till livstid 2014 efter att ha mördat flera under avrättningslika förhållanden.

Alexander Ivanovic har suttit isolerad sedan Kriminalvården fått uppgifter om "långtgående och avancerade" planer i kriminella kretsar på att frita honom. Själv menar Alexander Ivanovic, som är en ledargestalt inom Original Gangsters, OG, att han inte har något med saken att göra utan har blivit indragen av en person som "tydligen har livlig fantasi".

För prenumeranter och pluskunder [+]: Flera rififikupper runt omkring Södertälje – polisen: "Därför sågar de upp taket"

OG-ledaren dömdes 2014 till livstids fängelse för mord på en man och mordförsök på en kvinna i Bergsjön och mord på en man och mordförsök på tre andra i Nässjö. Domstolen beskrev skjutningarna i avrättningsliknande former.

För prenumeranter och pluskunder [+]: Torsten har burit döda människor i 54 år: "Nog ingen som klår"

► Läs fler blåljusnyheter här