Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Akrobatiska cirkusbröder om syskonlivet

Brasilianska bröderna Luis och Pedro Sartori do Vale utforskar broderskapet i en modern cirkusföreställning på Södertälje stadsscen på onsdag.

– Det är inte traditionell cirkus, utan mer som en dans- eller teaterföreställning. Jag tror att det kommer att bli en upplevelse utöver det vanliga, säger Kiki Muukkonen, konstnärlig programchef för Subcase.

Subcase är en cirkusmässa som pågår 9-12 mars. Arrangör är Subtopia, som är en del av det kommunala aktiebolaget Upplev Botkyrka. I samband med mässan sätts fyra nycirkusföreställningar upp i Stockholmstrakten.

Luis och Pedro Sartori do Vale är två bröder från Brasilien. De har gått cirkusskola i Belgien, men jobbar även med andra konstformer. Bröderna har turnerat i hela Europa, men det här är första gången som de arbetar ihop.

– De bestämde sig för att göra en föreställning tillsammans. Den handlar om broderskap och om passionerna och komplikationerna som det innebär. Det är en väldigt personlig föreställning, säger Kiki Muukkonen.

I föreställningen blandas akrobatik, bågskytte, visuell teater och dans.

– Jag hyser en stor kärlek för det de gör. Det är väldigt fint och poetiskt. Det är både lättillgängligt och smart på samma gång. Det är på riktigt, säger Kiki Muukkonen.