Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åklagarsidan drog tillbaka sitt tillägg

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Mungiporna på den åtalade Bernard Khouri drogs uppåt i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt när åklagarsidan i gangsterrättegången efter lunchuppehållet beslutade att dra tillbaka sitt tilläggsyrkande som presenterades i sista stund i dag.

Slutpläderingen inleddes dramatiskt på tisdagen i Säkerhetssalen på Kungsholmen i Stockholm då åklagaren Tora Holst plötsligt ville lägga till en punkt i åtalet mot Bernard Khouri. Advokat Fredrik Ungerfält krävde upprört att den skulle avvisas.

- Min klient är ursprungligen åtalad för anstiftan till mord. Att han nu också ska åtalas för medhjälp till mord innebär en ny gärning eftersom det innebär en medverkan i brottet på ett nytt sätt, sa Ungerfält efter åklagarens yrkande.

Men efter lunchuppehållet och överläggningar så har alltså åklagarsidan beslutat att dra tillbaka tillägget medhjälp till mord.

Enligt uppgift från rättsalen så såg Bernard Khouri väldigt lättad ut när de nya uppgifterna presenterades.

Hans advokat Fredrik Ungerfält uttryckte också sin skepsis till åtalets grunder:

”Försvaret uppfattar det som att det är ett svagt åtal som man lagt fram när ett tilläggsyrkande läggs fram så sent. Det visar att man inte haft tillräckliga grunder för det åtal man väckt.”

Slutpläderingarna har nu inletts av åklagarsidan. Hela veckan förväntas pläderingarna att fortsatta.