Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åklagarna anmäler försvarsadvokat

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Försvarsadvokaten Thomas Olsson har letat fram ett vittne som ska torpedera åklagarsidans huvudvittne i dubbelmordsrättegången. Nu kritiserar åklagarna Olsson för att han letade upp vittnet med hjälp av Södertäljenätverket.

Åklagarsidan i det stora pågående åtalet mot 17 personer inom Södertäljenätverket riktar hård kritik mot advokat Thomas Olsson i ett brev till Sveriges advokatsamfunds disciplinnämnd.

Där kritiserar de Olssons agerande i samband med att han kontaktade ett vittne med hjälp av en person som enligt åklagarna är anknuten till nätverket genom ”lojaliteter och släktband”.

Thomas Olssons förklaring är att han inte fick tag i vittnet på telefon eller brev. Nu vänder sig åklagarna till Sveriges advokatsamfunds disciplinnämnd med uppgifterna och ber den vidta de ”åtgärder som nämnden finner lämpligt”.

Personen med koppling till nätverket ska med kompisar ha sökt upp vittnet och skjutsat honom till en frisersalong i Geneta dit advokat Thomas Olsson senare anslöt.

Thomas Olsson skriver att han den 15 november ringde det telefonnummer till vittnet som angavs i förhöret, men fick inget svar. Han skickade då sms och slutligen ett brev – fortfarande utan svar. Enligt Olsson visade det sig att telefonnumret som angavs var felaktigt.

Olsson såg då ingen annan utväg än att be en tredje person, bosatt i Ronna, att förmedla kontakten direkt till vittnet. Det ledde till mötet.

Olsson skriver:

”Vid mötet redovisade jag vad som stod antecknat i förhörsprotokollet och frågade NN (vittnets namn) om det var riktiga uppgifter. NN bekräftade att uppgifterna var korrekta. På frågan om han var beredd att vittna förklarade NN att han tyckte det var mycket obehagligt att bli indragen, men att han ändå var beredd att göra det om det var viktigt.”

Med hjälp av vittnet ska åklagarsidans huvudvittne torpederas.