Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åklagaren yrkar på 14 års fängelse

Kammaråklagare Henrik Attorps yrkar på 14 års fängelse och utvisning på livstid för den 40-åring som åtalas för att ha sålt minst 2,8 kilo heroin.

Enligt Attorps är det styrkt genom vittnen och polisspaning att det är den åtalade 40-åringens röst som fångats på de många inspelade telefonsamtalen där heroinaffärer görs upp.

Det är enligt Attorps även bevisat att 40-åringen sänt stora summor pengar från heroinförsäljningen via betalföretag till sitt hemland.

– Jag yrkar därför på maxstraffet 14 års fängelse och utvisning på livstid för grovt narkotikabrott som pågått under lång tid och startade så fort han kom till landet, säger kammaråklagare Henrik Attorps, och jämför med en tidigare dom där en man dömdes till tio års fängelse efter att ha gripits med 1,2 kilo heroin.

– Men det gällde en kurir, nu har vi att göra med en ”organisatör” då straffet är högre och där mängden heroin är större, säger han.

Henrik Attorps hävdar att 40-åringen sålt minst 2,8 kilo heroin från 2004 fram till gripandet i augusti ifjol. Mängden är beräknad utifrån pengarna som sänts ur landet.

40-åringens advokat Michel Barmoro yrkar däremot att mannen ska släppas på fri fot.

Han menar att pengarna som skickats ur landet kommer från svart näringsverksamhet i form av skrot- och lastbilsförsäljning, inte heroin. Därför har hans klient heller inte bokfört sina affärer.

– Min klient har heller inte gripits med något heroin och inte heller har heroin hittats i hans bostad i Hovsjö. Åklagarens åtal bygger på indicier, säger han.

Dom meddelas 16 februari. Tingsrätten beslutade att 40-åringen ska kvarhållas i häktet fram till dess alltjämt på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott.