Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åklagaren om Khouris brev:  Bevisen är robusta

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Kammaråklagare Björn Frithiof bemöter Khouris påståenden i brevet till HD. " Bevisen för att Bernard Khouri styr och ställer på marken är så robusta", säger han.

Kammaråklagare Björn Frithiof har lett åklagarnas talan mot bland annat Khouri genom två tingsrättsförhandlingar och en hovrättsförhandling.

Han säger att han besvarat de här frågorna tidigare i rätten.

– Vi har varit öppna från början, Han (Gudfadern) har varit misstänkt för anstiftan från början, men därefter återtogs det, säger Frithiof och fortsätter:

– Misstankar måste kunna stärkas för att vi ska kunna gå vidare och det gjorde de inte med NN (Gudfadern).

Björn Frithiof menar att även om Gudfadern hypotetiskt sett var med, så förändrar det inget för Khouri.

– Det fråntar inte det Bernard Khouri gjort. Bevisningen för att Bernard Khouri styrde och ställde på marken är så robust.

Den tidigare chefen för Aktionsgrupp Stockholm, som ledde insatsen i Södertälje fram till ganska nyligen har hört om Khouris anklagelse mot honom.

– Jag har aldrig träffat Lindhe på restaurang. Det är så tramsigt att det inte är värt att kommentera. Finns det dokumenterat så får han väl ta fram dem, säger Gunnar Appelgren.