Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

AIK-talangen på väg tillbaka till Assyriska

Sommaren 2014 lämnade Strahinja Golic Assyriska för AIK. Nu kan 18-åringen, som varit på gränsen till en plats i det allsvenska topplagets trupp, vara på väg tillbaka till AFF.

Annons

Strahinja Golic ångrar inte att han lämnade hemstadens Assyriska för allsvenska AIK för drygt ett och ett halvt år sedan. Det har varit utvecklande och han har fått känna på hur det är att träna och spela med att av landets bästa lag.

- Sedan jag kom dit sommaren 2014 har jag tränat med a-laget ganska mycket. Jag körde i oktober, november och hela försäsongen förra året och även på sommaren, berättar han.

- Från början var det stort, man var inte van och mittback är en svår position. Men efter ett tag började det gå bättre och bättre. Jag har varit med i truppen i sju träningsmatcher med A-laget, berättar Strahinja Golic.

Den mesta speltiden har han dock fått med utvecklingslagen och det är för att ta nästa steg i utvecklingen som mittbackstalangen överväger att återvända till Södertälje och Assyriska.

- Jag skulle kunna fortsätta ett år till AIK som jag gjort och spela U19 och U21. Men jag tror att det är bättre att komma till en mindre klubb och kanske kunna konkurrera om en plats i A-laget, jag tror att det skulle vara mer utvecklande. Just nu är det tufft att slå sig in i AIK när det gäller mittbackar, säger Strahinja Golic som är inne på sin andra träningsvecka med Assyriska.

Sedan han lämnade Assyriska för AIK har Strahinja Golic också hunnit vara med på ett par landslagsläger. Men någon match i den gula landslagströjan har det inte blivit än.

- Jag skulle varit med i en landskamp, men jag hade inte svenskt pass så det gick inte, berättar Golic, som har rötterna i Serbien.