Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

AIK-forwarden om favoritstämpeln: "Bryr oss inte om vad andra tycker"

AIK är storfavorit inför hockeyallsvenskan. Men forwarden Jesper Frödén tar lätt på favoritskapet. ”Vi bryr oss inte om vad andra tycker”, säger han.

Hockeyallsvenska favoriten AIK, som vann serien förra säsongen, har maskerat formen inför hockeyallsvenskan, genom att möta SHL-lag och att åka på försäsongsläger i Schweiz. Men i torsdags kom en tung 1-5-förlust mot Almtuna. Skönt då att avsluta träningsmatchandet som man började det, med en 3-2-seger mot Södertälje SK. Låt vara att det krävdes förlängning den här gången, innan Jens Jakobs kunde sätta spiken i kisten.

21-årige forwarden Jesper Frödén, som kom till AIK från just Södertälje inför förra säsongen, var nöjd efter segern mot sin gamla klubb.

- Försäsongen har varit lite upp och ner tycker jag, vi har haft bitar vi har behövt jobba på som det är varje försäsong och bitar som vi har gjort bättre. Så det har varit upp och ner. Men det var skönt nu att få en vinst inför premiären, säger han.

Även om resultaten mot lagen från SHL och utlandet varit så där, en seger och fyra förluster, tycker han att det har varit nyttigt att inte bara spela mot allsvenska lag.

- Jag ser bara fördelar med det, att möta bättre motstånd, då blir det automatiskt att man får upp tempot i sitt eget spel. Det är bara positivt.

Hur var motstånder nere i Schweiz?

- Det var tuffa och jämna matcher. Det blev lite flängig hockey tycker jag, men överlag gjorde vi helt okej matcher där nere.

Ni vann serien senast och pekas ut som favoriter inför den här säsongen. Hur ser du på favoritstämpeln?

- Vi bryr oss inte så mycket om vad andra tycker. Vi vill såklart vinna varje match och göra det så bra som möjligt. Men vi tänker inte jättemycket på det egentligen.

- Men jag tror att det kan bli väldigt bra i år om vi jobbar hårt varje match, om vi kommer till jobbet och gör vårt bästa. Det känns bra i laget, vi har fått in nya spelare och förmodligen tar de som är kvar från förra säsongen ytterligare steg. Så jag tror att det kan bli bra, säger Jesper Frödén, som själv gjorde 32 poäng (16+16) i hockeyallsvenskan förra säsongen och ser en möjlighet att bättra på de siffrorna.

- Det tror jag, absolut. Jag vill ta ytterligare kliv i minegen utveckling, säger han.

AIK:s försäsongsmatcher:

Södertälje-AIK 2-3AIK-Brynäs 1-2 (Norrtälje)Malmö-AIK 4-0Rögle-AIK 4-1 (Tyringe)Red Ice-AIK 2-4 (Schweiz)Geneve-AIK 7-6 (Schweiz)AIK-Almtuna 1-5 AIK-Södertälje 3-2 OT