Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ahlroth stekhet i skrällmatchen

Valdemar Ahlroth, fostrad i Nykvarns IF, stod i dag för en jättematch när hans Växjö skrällde borta mot serieledande Falun.

Annons

Det var inte många som trodde att Växjö skulle ha en chans mot de regerande mästarna Falun i dag. Men 21-årige Valdemar Ahlroth från Nykvarn både trodde och ville annorlunda.

- Vår tränare sa inför matchen att vi skulle skjuta mycket mer än vanligt. Och det var det vi gjorde, och det funkade ju, säger Valdemar Ahlroth till LT.

Han var planens dominant när Växjö vann med 8-7. Valdemar Ahlroth gjorde tre mål och en assist och blev därmed stor hattrickhjälte.

- Det känns otroligt skönt. Både för laget och för mig själv. Det är alltid roligt att göra många poäng, säger Ahlroth.

Vinsten får ses som en skräll då Falun under säsongen hittills bara förlorat två gånger och hade hemmaplan i kväll.

- Det är en skräll helt klart, Falun är ett jättebra lag och vi saknade våran bäste poängplockare. Men det gick ju ändå. Underbart.

Segern innebar att Växjö hoppade upp på en sjätteplats och att Falun tappade sin serieledning till Pixbo.

- Jag tycker att vi hör hemma högre upp i tabellen. Det är i alla fall vårat mål. Och det är tätt med matcher nu så det är bara försöka bibehålla den här formen och vinna så många matcher som möjligt.