Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ahlroth och Jonsson i nytt landslagsprojekt

Nykvarnsfostrade Växjöduon Valdemar Ahlroth och Markus Jonsson är två av 16 spelare som tagits ut till ett projekt som ska utveckla framtidens landslagsspelare.

Innebandyförbundet har de senaste dagarna presenterat sitt framtidsprojekt "Topp Talang" där de 16 främsta herrspelarna och lika många damer i åldrarna 19-23 under kommande säsong kommer få extra stöd och uppföljning.

SSL-lagets Mullsjös tränare Mikael Hill blir ansvarig på herrsidan och före detta Södertälje Rockets-spelaren Åsa "Kotten" Karlsson har ansvaret för damerna.

De slutgiltiga trupperna är inte officiella än, men det tycks stå klart att Växjöduon Markus Jonsson och Valdemar Ahlroth, båda fostrade i Nykvarn, finns med i truppen. Enligt Smålandsposten är Jonsson, Ahlroth samt ytterligare två spelare från Växjö Vipers uttagna till projektet.

– Det är en stor grej eftersom det är de spelare som förväntas bli landslagspelare framtiden, och att 25 procent av den truppen kommer från Växjö får vi vara nöjda med, säger Växjös tränare Niklas Nordén till smp.se.

Topp Talang-projektet inleds med veckolångt träningsläger på Playitas, Fuerteventura, den 24-31 maj.

Syftet med projektet är att underlätta övergången från U19-landslagsspel till SSL och seniorlandslaget.

– Det här är en mycket viktig ålder där spelarna behöver vägledning och ytterligare utbildning för att ta nästa steg i karriären. Det har pratats löst om U21- eller U23-landslag men vi vill lägga fokus på att utveckla individerna och inte lag – för att på sikt få ännu bättre spelare i såväl SSL som seniorlandslag, säger landslagschefen Joakim Lindström till innebandy.se.

Projektet finansieras genom extramedel från Riksidrottsförbundet, pengarna har tillkommit för att inriktas mot just utveckling av framtidens landslagsspelare.

– Vi har till att börja med fått projektmedel för ett år, men möjlighet för ytterligare två år kommer troligtvis att finnas. Den här typen av projekt är något helt nytt för oss vilket gör att vi under första året får prova oss fram, säger Joakim Lindström.