Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Afghanska kvinnors liv genom linsen

Utställningen ”People that matter” invigdes på fredagen i stadshuset. Här har kvinnor fått chansen att fotografera sin vardag i Afghanistan.

Snön yrde utanför fönstret när kommunstyrelsens ordförande Boel Godner hälsade besökarna välkomna till utställningen ”People that matter”. Bakom henne syntes fotografier på lekande barn.

Utställningen är ett initiativ av Svenska Afghanistankommittén (SAK) där de gav kvinnor chansen att skildra sitt liv i landet via bilder.

– Det känns väldigt roligt och bra att den här utställningen finns här. Som ett tecken på att vi nu ska ta hand om de som kommer hit, säger Anna-Karin Johansson, generalsekreterare i SAK.

– Bilderna visar en annorlunda bild av landet än den som målas upp i media, konstaterar hon.

Hon berättade också om kommitténs arbete i Afghanistan. SAK har varit på plats i landet i 35 år där de driver skolor och ser till att det finns hälsa- och sjukvård. Genom det här projektet ville man ge kvinnorna en röst utåt.

Utställningen turnerar runt i Sverige och befinner sig i Södertälje fram till den 27 januari. Den finns att titta på i Stadshuset.