Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

AFF till serieledning

Assyriska fortsätter att imponera på hemmaplan. Södertäljelaget besegrade Falkenberg med 4-1 och tar därmed över serieledningen från hallänningarna.

Sett till matchbilden var segern möjligen något mål för stor. Men sådant spelar mindre roll. Assyriska tog tre välförtjänta poäng i toppmötet mot Falkenberg, vårens överraskningslag i superettan.

Allra gladast efteråt? Förmodligen inbytte Gabriel Awrohum, som tryckte dit det matchavgörande 2-1-målet - första A-lagsmålet i Assyriska för den egna produkten.

- Helt ärligt, att jag skulle göra mål i dag var inget jag trodde innan jag skulle hoppa in. Jag fick en perfekt passning av Brandeborn. Förstatouchen blev bra och sen fick jag bra träff på bollen, berättar 21-åringen, som så sent som för några dagar sedan var orolig för om han skulle kunna spela matchen.

- Jag fick en spark på knät mot Värnamo och det kändes riktigt illa direkt efteråt. Men jag har tagit smärtstillande tabletter och det ska inte vara någon större fara med knät.

Innan Gabriel Awrohums fullträff hade lagen gjort varsitt mål på väldigt olika sätt.

Christer Youssef gav Assyriska ledningen efter en halvtimme med ett välplacerat skott sedan hemmalaget metodiskt rullat sig fram till skottläge.

Falkenbergs kvittering var mer ett resultat av slumpens skördar – och dålig kommunikation mellan Assyriskas målvakt Robin Malmkvist och mittbacksbjässen Sotiris Papagiannopoulous. En hög lyra från kanten signerad Adam Eriksson hamnade till slut i nät, mycket snöpligt för hemmalaget.

Efter Awrohums 2–1-mål sjönk Assyriska tillbaka. En medveten taktik, som slog ut väl denna gång. Falkenberg hade visserligen ett par kvitteringschanser, varav en riktigt bra.

Men i stället kunde Assyriska kontra – med framgång.

Admir Aganovic punkterade toppmötet när han gjorde 3–1 i den 81:a minuten. Ett mål som linjedomaren först vinkade av för offside, men som huvuddomaren korrekt godkände då bollen nått Aganovic via en Falkenbergspelare. Fint framspelad av Amin Nazari satte Admir Aganovic även 4–1, hans femte mål för säsongen.

– Det kändes stabilt, och vi gjorde det riktigt bra, framför allt försvarsmässigt, sade AFF-tränaren Azrudin Valentic, som konstaterade att hans lag nu är serieledare i åtminstone ett dygn framöver.

Närmast väntar ny hemmamatch för Assyriska. Och nytt toppmöte. På söndag kommer Örebro på besök.