Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AFF-stjärna borta för hela säsongen

Det såg inte så allvarligt ut när han klev av mot Brage häromveckan. Men röntgenbilderna gav värsta, tänkbara besked för en av Assyriskas nyckelspelare.

Annons

Den brasilianska innermittfältaren Danilo de Souza missar hela säsongen med Assyriska. Korsbandet på ena knät är av - och det kommer att krävas operation.

- Det är ett jättetungt avbräck för oss. Danilo har sett överjäkligt bra ut under försäsongen. Självklart är det väldigt synd om honom. Han hade aldrig varit långtidsskadad tidigare och nu har två korsband rykt under loppet av ett och ett halvt år, säger AFF:s klubbchef Aydin Aho.

Danilo de Souza anslöt till Assyriska sommaren 2011, men hann inte spela många matcher innan han drabbades av sin första korsbandsskada. Denna gång handlar det, enligt Aydin Aho, om det andra knät. Skadan uppkom i träningsmatchen mot Brage för ett par veckor sedan.

Assyriska inleder tävlingssäsongen på söndag med bortamatch i Svenska cupen mot allsvenska giganten Helsingborg. De senaste två nyförvärven, Philip Hellquist och Alexander Nilsson, är spelklara och tillgängliga för det mötet.

Annons