Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

AFF får ny ordförande: "Ett spännande uppdrag"

Det blev en näst intill helt ny styrelse och ny ordförande när Assyriska FF hade sitt årsmöte på torsdagskvällen. Klubben kunde visa upp en miljonvinst och har vänt ett negativt eget kapital till positivt.

Assyriska FF hade årsmöte på torsdagskvällen och kunde där visa upp ett positivt ekonomiskt resultat. Klubben visade upp en nettovinst för säsongen med 1,4 miljoner kronor, enligt avgående vice ordförande Gabriel Isskander.

– Vi började med 1,3 miljoner i negativt eget kapital. Nu ligger det på cirka 100 000 plus, säger Gabriel Isskander.

Näst intill hela styrelsen byttes ut på årsmötet. Endast tre personer från den gamla styrelsen finns kvar i den nya, och tidigare ordföranden Aziz Jacob klev ner till att endast bli styrelseledamot. Detta framgår av en styrelsepresentation på klubbens hemsida.

Till ny ordförande valdes i stället Sargon Demirdag, som tidigare var ledamot. Som ledamöter valdes Joni Abraham (ny), Samuel Aho, Sanharib Demirdag (ny), Sargon Efrem (ny), Moussa Esa (ny), Hulya Gursac (ny), Aziz Jacob (tidigare ordförande) och Helena Lindström (ny).

Gabriel Isskander, Sargon Kerimo, Sargon Simonsson, Ninip Kino och Andreas Demir har lämnat styrelsen liksom suppleanter Nemrud Badur och Ashur Minas.

Gabriel Isskander har varit ansiktet utåt för Assyriskas styrelse de senaste åren i sin roll som vice ordförande och medlem i sportkomittén. Men nu lämnar han, liksom övriga styrelseledamöter som inte fortsätter, alla uppdrag i klubben.

– Mandatperioden gick ut och alla kommittéer upplöses också, det blir den nya styrelsens uppdrag att sätta ihop nya komittéer och arbetsgrupper.

Isskander säger att det för en månad sedan stod klart för honom att han inte skulle kunna fortsätta i styrelsen.

– Jag har fått ett chefsjobb och det går inte att kombinera, det tar för mycket tid. Men jag ville inte gå ut med det av respekt för årsmötet, säger Isskander.

Enligt uppgifter till LT riktades det en del kritik från medlemmarna mot styrelsen, något som Isskander inte ser som något konstigt.

– Det finns alltid reflektioner och synpunkter på ett årsmöte. Det är det årsmöten är till för. Om det inte finns några diskussioner är det något som inte stämmer. Det är sällan alla är överens i Assyriska, det har varit diskussioner på alla årsmöten jag varit på, säger han.

Om nya styrelsen säger Isskander:

– Det är en bra styrelse, flera unga personer som brinner för klubben. Vi behöll tre personer som kan fortsätta arbetet som pågår.

Nya ordföranden Sargon Demirdag är 36 år och bor i Täby. Till yrket är han varumärkesansvarig för Oral-B i Norden hos internationella storföretaget Procter Gamble (P).

Som fotbollsspelare spelade han på serienivåerna strax under superettan, då i Skövde (Skövde AIK) där han växte upp, men lade av med fotbollen vid 22 års ålder för att fokusera på studier.

Det här blir Sargon Demirdags fjärde år som ledamot i Assyriska FF:s styrelse, men hans första som ordförande.

– Det är ett spännande uppdrag att leda en förening på den här nivån. Jag har haft ansvar för marknadsbiten i klubben tidigare och kände att det var bra läge för mig att ta mer ansvar, säger Sargon Demirdag till LT-sporten.

På frågan om de framtida utmaningarna för AFF nämner han marknads- och ekonomifrågor.

– Det sportsliga ser bra ut, det blev ju en fjärdeplats förra säsongen. Men det är ingen hemlighet att vår omsättning måste öka och ekonomin förbättras. Jag tror att vi har en bra organisation men den kan säkert bli bättre. Men jag är optimistisk inför framtiden, säger han.

Han vill dock vänta med att uttala sig om framtida mål och visioner för klubben.

– Det vore fel av mig att prata om det nu. Det kan inte jag bestämma, det är något vi ska ta beslut om gemensamt inom klubben. Men självklart ska vi tillsammans sätta en vision för framtiden för Assyriska, säger Sargon Demirdag.