Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Advokaterna får sina 70 miljoner

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Advokaterna i det stora gangstermålet beviljas sina kostnadsanspråk på närmare 70 miljoner kronor. Det står klart i och med tingsrättens dom.

Som LT tidigare berättat har 33 försvarsadvokater och målsägarbiträden krävt totalt 70 miljoner kronor i ersättning för sitt arbete i gangstermålet. I och med gårdagens dom står det klart att Södertälje tingsrätt beviljar samtliga advokater sina ersättningsanspråk.

”Tingsrätten finner inte skäl att i något avseende ifrågasätta yrkad ersättning för nedlagt arbete eller för kostnader i övrigt”, skriver domstolen.

Tingsrätten anser att den stundtals bökiga rättegången kunnat genomföras tack vare god flexibilitet och samarbetsvilja från advokaterna.

Huvudförhandlingen har pågått i drygt sex månader, totalt 62 rättegångsdagar och materialet har varit digert, 22 000 sidor. Förundersökningen har varit mycket omfattande och ytterst komplex, konstaterar tingsrätten och ger advokaterna en eloge:

”Det är tingsrättens uppfattning att envar försvarare och målsägarbiträde mycket förtjänstfullt har fullgjort sitt respektive uppdrag och tagit sina huvudmäns rätt till vara på ett utomordentligt sätt och visat synnerligen stor flexibilitet och samarbetsvilja även i trängda lägen”, står att läsa i domen.