Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Advokater kräver miljonbelopp

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Nu börjar advokaterna i det stora gangstermålet skicka in sina ersättningskrav till tingsrätten. Två av dem begär sammantaget närmare fyra miljoner kronor.

Advokat Ivan Faldini, som försvarade en 59-årig utpressningsåtalad man, yrkar på ett förhöjt arvode med hänvisning till att han tvingades läsa in det digra materialet på 18 000 sidor under kvällar och helger. Den långa förhandlingen har dessutom varit extra krävande eftersom åklagarna åberopat all bevisning i samtliga åtalspunkter gentemot alla åtalade, vilket krävt deras fulla närvaro även på åtalspunkter som egentligen inte rör deras klient.

Totalt sett yrkar han på 1 853 889 kronor för 1 277 redovisade timmars arbete inklusive 97 240 kronor för tidsspillan i samband med resor till och från häktet för att besöka sin klient.

Advokat Christer Söderberg, målsägarbiträde för mördade ”K-sigges” efterlevande föräldrar, fru och barn, begär totalt 2 065 825 kronor inklusive moms för uppskattningsvis 1 565 timmars arbete. Det omfattande målet har krävt ett dubbelarbete, där ännu en jurist kopplats in, skriver han.

Advokat Nils Uggla yrkar på 209 025 kronor i ersättning för en 38-årig klient som han företrätt under 140 timmar.