Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Advokaten: Vittnet var informatör åt Säpo

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Advokat Thomas Olsson hävdar att åklagarnas nyckelvittne inte är opartiskt, utan att denne var djupt involverad i affärer med X-teamledaren Dany Moussa, och dessutom Säpoinformatör.

På onsdagen inledde försvaret sin utfrågning av nyckelvittnet. Advokat Thomas Olsson inledde med att fråga utifrån ett antal inspelade telefonsamtal mellan honom och X-teamledaren Dany Moussa.

Thomas Olsson menar att samtalen visar att nyckelvittnet och Dany Moussa var kompanjoner i den föreningslokal som låg i närheten av Oasen i Ronna centrum. Och att de delade upp pengarna mellan sig när nyckelvittnet sålde ”klubben” 2011, något vittnet förnekar.

Olsson menar också att det framgår ur förhören att åklagarvittnet var Säpoinformatör med uppdrag att infiltrera Ronna.

Men nyckelvittnet vägrade svara på frågor kring detta.

– Jag kan inte gå in på den biten, säger han.

Men förhöret fick avbrytas innan Olsson hann fråga om vittnets uppgifter kring dubbelmordet. Nyckelvittnet var alltför trött för att fort-sätta förhöret, som fortsätter imorgon.

I torsdagens pappers-LT: Nyckelvittnet fick fly för sitt liv. Nu lever familjen isolerad. "Mitt liv är ett fängelse". Köp och läs tidningen digitalt här!