Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Advokaten: ”Min klient har klara suicidala tendenser”

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Hans klient lider i häktet. Nu kräver advokaten att hans 23-årige klient släpps på fri fot.

– Han måste tillhöra topp fem i Sverige om att ha suttit häktad länge, säger Nils Uggla, advokat.

Han kräver att hans klient frisläpps. 23-åringen har suttit häktad i snart 33 månader och lider svårt psykiskt.

– När jag tog över fallet fick jag information om att han hade klara suicidala tendenser. Han får inte ringa, inte träffa anhöriga annat än under strikt uppsikt. En gång i veckan tvingas han klä av sig naken och visiteras. Säger han något olämpligt tvingas han sitta en dag i isoleringscell. Han har tillbringat tre julaftnar och födelsedagar på sju kvadratmeter, säger Nils Uggla som i går yrkade på att hans klient ska släppas fri.

23-åringen är åtalad för dubbelmordet tillsammans med fyra andra. Det som binder honom starkast till morden är den gamla Ericssontelefon med hajfenelik antenn, som hittats i brandresterna och som åklagarna menar var hans.

23-åringen nekar men, enligt åklagarna, har han ändrat sin version flera gånger i förhör. Nils Uggla menar dock att måttet är rågat för 23-åringen.

– Han har aldrig tidigare suttit häktad. Aldrig tidigare dömts för något grovt brott. Och om det här målet går vidare till hovrätten kommer han att få sitta i 42 månader.

Domstolen ska inom kort fatta beslut om 23-åringen ska vara fortsatt häktad. LT