Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ABF vill få oss att rösta med en ny film

ABF vill få Södertäljebor att rösta i EU-valet. Nu har deras valfilm släppts.

En man iförd gul skjorta och elegant kostym med stjärnor på sjunger mot filmkameran. I valfilmen går han runt i Södertälje och påminner oss om EU-valet den 25 maj. Bakom filmen står ABF. För sex veckor sedan fick de idén att göra ett kreativt projekt som en del av sitt demokratiarbete.

– Vi vill sprida budskap om demokrati. Att rösta är en viktig rättighet och du får vara med och påverka EU, säger Anna Rautio på ABF.

Mannen med stjärnkostymen är Niclas Strand. Södertäljeprofilen vill ge tittarna en visuell upplevelse och valde noga ut kläder fyllda med symbolik.

– Sverige är lite gult och EU har stjärnor i sin logga, säger Niclas Strand.

När han fick uppdraget började han med research om EU-valet. Sedan växte låttexten fram. Låten skulle vara neutral och ha glimten i ögat.

Thomas Widén har skött musik och arrangemang till filmen. För några veckor sedan fick han ett mejl. Niclas Strand skrev: ”Tonsättning, tack!” och bifogade låttexten. Thomas Widén gick in i studion och tonsatte låten.

– Självklart med en likadan stjärnkostym, skrattar han fram.

”Om du vill förändra misär till partaj, rösta för Europa i maj”, får oss inte att missa vårens viktigaste datum.