Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

95 Scaniaanställda väntar på att komma hem

– Vi har 95 personer från Södertälje som inte kommer hem. Och det vet jag eftersom alla på ­Scania bokar resor genom samma resebyrå, berättade Hans-Åke Danielsson, ­Scanias presschef.

Hos Astra Zeneca, som har stora kontor både i England och i Södertälje var det många möten som blev inställda under fredagen.

– Jag vet inte exakt hur många av våra anställda som inte kommer att kunna resa hem. Men vi är inte speciellt drabbade då möten går att sköta via telefon eller via nätet, sa Ann-Leena Mikiver, presschef på Astra Zeneca.

Eftersom Scanias varor nästan uteslutande skickas via båt eller lastbil drabbas inte Scania av det stora flygstoppet över Sverige och övriga Europa.

– Jag vet att några viktiga reservdelar skickats med bil till Paris och sedan med flyg över Atlanten. Men sådant sköter våra logistikunderleverantörer. De är ofta väldigt innovativa, menade Danielsson.

Hos Astra Zeneca, som skickar betydligt mer av sina varor via flyget, rapporterade dock inget stort logistikproblem under fredagen.

– Det är klart att det är besvärande och att vi berörs av flygstoppet. Men det mesta av våra transporter från Snäckviken och Gärtuna går med bil eller med båt, sa Mikiver.