Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

92-åringen som inte går i pension

92-åriga Bojan Andersson grundade Gunnars Radio och jobbar alltjämt. Men några planer på att dra sig tillbaka finns inte. I dagarna blev hon intervjuad av TV4 inför kvinnodagen.

Hur känns det att bli rikskändis?

– Haha, nej det blir jag inte, det är nog ingen risk. De bara ställde lite frågor om arbete och allt möjligt. De hade väl hört att jag jobbat så länge trots min höga ålder.

Din son ville att du skulle gå i halvpension när du blev 90 år...

– Ja, det var när jag var med i LT Näringsliv. Nej, jag jobbar fortfarande heltid.

Hur håller du dig pigg och kry?

– Jag löser mycket korsord för att hålla hjärnan i trim. Och på jobbet får man lov att vara alert och lära sig om den nya tekniken.

Vad vill du säga på kvinnodagen?

– Kvinnor har det jobbigt nu. Särskild de ensamstående mammorna som måste skjutsa till aktiviteter och dagis, hinna med hem och mat. Det är inte som förr i tiden att man kunde vara hemmafru. Det är en karusell man måste leva med.

Är du en förebild?

Nej det tycker jag inte. Jag har inte gjort så mycket. Jag hjälper lite kunder med lite råd och sånt där. Men jag har varit en ganska bra farmor och mormor i alla fall. Jag har en otroligt fin kontakt med barnbarn och mina 23 barnbarnsbarn.