Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

84-åring frias för krock med mc

Två tonårskillar på motorcykel skadades allvarligt när de blev påkörda av en bil på Klockarvägen i Geneta den 21 juni förra året.

Bakom ratten satt en 84-årig man, som åtalades för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Men tingsrätten ogillar åtalet i sin dom som nu fallit. Enligt rätten går det inte att fastställa att 84-åringen var vårdslös.

Själv säger 84-åringen att han svängde ut på Klockarvägen för att åka och handla med sin fru som han alltid brukar göra. Plötsligt dök motorcykeln bara upp. De måste ha haft mycket hög fart, menar 84-åringen. Senare visade det sig att killarna saknade körkort och körde illegalt.

Tonåringarna hävdar att de höll 50 när 84-åringen plötsligt körde rakt ut i gatan och kapade deras färd. Båda fick en rejäl flygtur, den ena bröt lårbenshalsen och fick föras till sjukhus för operation.