Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

80-åring toppar Vänsterns lista

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Nu är de sista kandidat­listorna till kommunvalet
i Nykvarn klara. Leif Eriksson, Daniel Spansk och George Steij toppar varsin.

Det tog sin tid, men till slut fick Vänsterpartiet i Nykvarn ihop fem kandidater till höstens kommunval.

I topp står veteranen Leif Eriksson, som innan nästa mandatperiod är över har hunnit fylla 80 år.

– Jag hade inget val. De andra vill inte stå först. Det känns jättebra att vi äntligen har fått ihop en lista. Förhoppningen är att vi ska behålla det mandat vi har.

Efter Leif Eriksson står Anneli Tikkanen-Rózsa, Pia Kinnari-Ericson, Göran Bergman och Ann-Christin Levo. Saknas gör Jan Söderström som har partiets fullmäktigeplats i dag.

Kristdemokraterna ställde upp i valet 2010 utan att lyckas ta en plats i kommunfullmäktige. Nu gör partiet ett nytt försök med tre kandidater: George Steij, Gerd Anserius Steij och Fredrik Smedberg.

Daniel Spansk sitter i fullmäktige som politisk vilde efter sitt avhopp från Nationaldemokraterna. Sedan ett par år är han medlem i nazistiska Svenskarnas parti och i höstens kommunval toppar han partiets lista. Andra och sista namn på valsedeln är Christoffer Stenqvist, gruppledare för Svenskarnas parti i Stockholm och nyinflyttad till Nykvarn.

Nationaldemokraterna, som blev av med sitt mandat när Daniel Spansk hoppade av, ställer inte upp i Nykvarn.