Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

80-åring till sjukhus efter väskryckning

– Att man ger sig på en 80-årig kvinna är upprörande, säger Thomas Sjösten på Södertäljepolisen, som nu uppmanar vittnen att höra av sig.

Annons

Klockan var mellan 17.05 och 17.10 i måndags när väskryckarna gick till angrepp mot den 80-åriga kvinnan på Fjärilsstigen.

Damen lyckades dock hålla kvar i väskan men föll illa med tinningen mot gatan och bröt båda handlederna. Fyra polispatruller ryckte ut till platsen och sökte av området med hundpatrull, men de unga gärningsmännen höll sig undan.

Nu uppmanar polisen alla som såg något att höra av sig så att brottet, som rubriceras som försök till rån, kan klaras upp.

– Vi vill ha in vittnesuppgifter från alla som sett något. Ger man sig på en 80-årig kvinna har man passerat en nedre gräns, säger Thomas Sjösten, förundersökningsledare på Södertäljepolisens seriebrottsgrupp som utreder fallet.

De uppgifter polisen fått in om gärningsmännen är att det var tre till fyra personer, mörkt klädda i 15 till 17 årsåldern.

Väskryckningen skedde alldeles utanför ett av hyreshusen, fler kan ha sett händelsen och gärningsmännen lämna platsen springandes.

– Det här är ett ärende vi vill lösa. Vi ber alla som sett något eller har uppgifter höra av sig till polisen, säger Thomas Sjösten.