Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

50-åring döms för misshandel av sin sambo

En man i 50-årsåldern döms till fängelse för misshandel mot sin sambo. Men samtidigt frias han för grov kvinnofridskränkning.

I slutet av februari kallades polis till parets bostad för att avbryta ett bråk. Det slutade med att mannen anhölls och häktades misstänkt för misshandel, vilket LT skrev om.

Han åtalades förutom för misshandeln även för grov kvinnofridskränkning då han vid upprepade tillfällen från 2014 fram till gripandet ska ha slagit kvinnan, dragit henne i håret, tagit tag om hennes hals, tryckt henne mot väggen och slagit henne i ansiktet samt kränkt henne och hotat att döda henne samt att ta deras dotter.

Kvinnan säger att relationen i början var bra även om han ska ha slagit henne lite då och då men att det blev värre med åren, bland annat ska han ha brutit hennes hand även om hon till läkaren sa att hon slagit i den.

Hon berättar också att mannen kontrollerar hennes pengar och inte låter henne gå någonstans ensam eller träffa sina vänner samt att det varit mycket bråk.

Mannen säger att han inte gjort något fel och att kvinnan hittat på alltihop.

Tingsrätten bedömer kvinnans berättelse som trovärdig men inte av sådan karaktär att den ensam kan läggas till grund för att döma mannen för grov kvinnofridskränkning. Han döms däremot för misshandeln till tre månaders fängelse samt skadestånd på 10 600 kronor till kvinnan.