Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

39-åringen häktas men förnekar mord på pappan

 
Mordet på pappan i Rosenlund
Visa alla artiklar

Den 39-årige man som misstänks för mordet på sin far häktades på måndagen av Södertälje tingsrätt. Men han förnekar mord och bestred häktningen.

Den 39-årige man som misstänks för mord på sin 73-årige far i bostaden i Rosenlund i fredags kväll häktades på måndagen av tingsrätten såsom på sannolika skäl misstänkt.

Mannen gav ett något förvirrat intryck när han fördes in i rättssalen iklädd ett par grå mjukisbyxor och t-shirt.

Hans försvarare Thomas Özbek fick några minuter ensam med sin klient innan han förklarade att 39-åringen förnekar mord.

Dessutom motsatte han sig åklagarens häktningsyrkande.

Via sin försvarare framförde 39-åringen att en häktning skulle kunna innebära allvarliga men för hans hälsotillstånd, men däremot kunde han som alternativ tänka sig att underkasta sig övervakning och vård under utredningstiden.

Tingsrätten gick dock på kammaråklagare Jenny Almegårds linje och häktade mannen enligt den starkare misstankegraden.

Det var vid 19-tiden i fredags som polisen larmades till bostaden i Rosenlund. På golvet låg den 73-årige mannen avliden. Hans 39-årige son befann sig även där och greps av polisen.

– Någon annan fanns inte i bostaden när polisen kom, säger kammaråklagare Jenny Almegård.

För pluskunder: Mamman till misstänkte mördaren avslöjar: Bad psykiatrin om hjälp med sonen – ignorerades

Det var bara pappan och sonen som bodde där tillsammans.

Polisen ska ha hittat en blodig hammare i lägenheten, enligt Aftonbladet. Jenny Almegård bekräftar att man i vart fall hittat ett verktyg.

– Ja, ett verktyg eller tillhygge, men om det är det som bragt honom om livet vet vi egentligen inte. I morgon (läs tisdag) görs obduktionen, säger hon.

Enligt uppgift till LT ska en anhörig till Pappan ha ringt flera gånger under fredagen men inte fått svar. Till slut ska 39-åringen ha lyft luren och sagt att pappan låg död på golvet. Den anhörige ska då ha larmat polisen.

Läs mer: 39-årig man begärd häktad för mordet i Rosenlund – misstänks ha dödat sin 73-årige pappa

Torbjörn Granström 08-550 921 66 [email protected]