Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

38-åring slog kvinna medvetslös – åtalas för grov kvinnofridskränkning

Vid upprepade tillfällen under hösten ska mannen ha hotat, slagit och misshandlat sin sambo. Nu åtalas han för grov kvinnofridskränkning.

Enligt åtalet som har väckts vid Södertälje tingsrätt har mannen varit aggressiv både i ord och handling mot sin sambo under hösten. Enligt åtalet har han i fyra månaders tid - både på öppen gata och i parets bostad, ha utsatt kvinnan för upprepade våldsbrott och kränkningar.

I augusti, då paret var i gamla stan i Stockholm, knuffade mannen kvinnan i bröstet och skrek att hon inte visste vem hon hade att göra med. I oktober sparkade han ur henne ur sängen, kastade henne mot en vägg och tog strypgrepp på henne. Ett par dagar senare kastade han henne mot en vägg så att hon svimmade.

Åtalet omfattar även ett olaga frihetsberövande efter att mannen, under en bilresa mellan Södertälje och Järna, vägrade stanna trots att hans sambo flera gånger bad honom att stanna och släppa av henne. Färden pågick, bland annat på E4:an, tills mannen krockade med en biltvätt i Järna. Polisens efterföljande kontroll visade att mannen hade 1,84 promille alkohol i blodet när han körde och åtalet omfattar därför även ett grovt rattfylleri.

Den 38-årige mannen, som har suttit häktad sedan han greps efter trafikolyckan i slutet av november, nekar till de brott han har åtalats för.