Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

37-åring häktad för Moussamorden

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

En 37-årig Södertäljebo har häktats i sin frånvaro misstänkt för dubbelmordet på bröderna Moussa och fler gripanden är att vänta under hösten, enligt polisen.

En 37-årig man häktades på måndagen i sin frånvaro misstänkt för medhjälp till dubbelmordet av bröderna Moussa. 37-åringen har alltsedan utredningen tog fart hållt sig gömd i Libanon. Tingsrätten häktade på måndagen mannen misstänkt för medhjälp till dubbelmord den 1 juli 2010, människorov, grov utpressning samt grovt rån. Brotten har tidigare avhandlats i tingsrätten mot flera av de åtalade personerna med koppling till nätverket, men då hade 37-åringen alltså hunnit lämna landet.

Under mordnatten har ledaren Bernard Khouri, ”Torpeden” Abraham Aho och flera inom nätverkets ledarskikt, sagt att de befann sig på grillfest hemma hos 37-åringen i Geneta som också anses tillhöra ledarskiktet.

Därifrån tror polisen att mördarna begav sig av mot Oasen i Ronna centrum.

Samtidigt uppger polisen att nya åtal är att vänta i kretsarna kring Södertäljenätverket som har med utpressningar och dubbelmordet att göra.

– Vi bearbetar nu material och kan vänta oss fler gripanden under hösten, säger Gunnar Appelgren, insatsledare för den myndighetsgemensamma insatsen i Södertälje.