Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

33-åringen brändes levande i bilen

Mannen som i maj hittades död i en utbränd bil i Fornhöjden var vid liv när bilen fattade eld. Det är dock inte utrett om han innan dess blivit utsatt för våld.– Han har andats in rök, säger åklagaren Anna Stråth.

Rättsteknikerna har inte slagit fast om 33-åringen, som den 27 maj hittades död i en utbränd bil nära Fornbackaskolan, hade blivit utsatt för annat våld – som knivhugg eller misshandel. Men en sak vet utredarna: Han levde när bilbranden startade.

– Han var inte död när det brann i bilen. Det kan man veta för att han har fått rök in i sina lungor. Han har andats in rök, alltså var han vid liv. Huruvida han var skadad även innan kan man inte säga för att kroppen är så bränd, säger åklagaren Anna Stråth.

Som LT har rapporterat tidigare blev mannen i våras knivhotad och misshandlad i samband med ett inbrott i sin bil. En man dömdes för detta tidigare i sommar.

– Vi har kännedom om det men det är ingenting som vi i nuläget tror har samband med det här, säger Anna Stråth.

Den döde hittades av några barn då de var på väg till skolan en fredagsmorgon. Räddningstjänsten hade släckt bilbranden under natten men missat att ett ben stack ut. Ingen har ännu kunnat gripas eller skäligen misstänkas för brott.