Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

3000 AIK:are till Södertälje

Tre tusen AIK-fans väntas anlända till Södertälje på måndag. Men någon marsch genom centrum verkar inte vara planerad. Trots det stärker polisen bevakningen.

Annons

Tre tusen AIK-fans väntas anlända Södertälje på måndag för att se matchen Syrianska FC–AIK. Solnalagets fans har abonnerat ett pendeltåg från Stockholm. De tre tusen fotbollsfansen väntas sedan åka buss från Södertälje central till arenan i Geneta.

– Inget pekar på att det blir någon organiserad marsch genom centrum som när Hammarby var här, vi har varit i kontakt med såväl supportersidan som säkerhetsansvariga, säger Andreas Ebeling, biträdande kommenderingsansvarig vid Södertäljepolisen.

Bland handlarna i Södertälje centrum var Hammarbys marsch genom stadskärnan häromveckan inget man vill återuppleva. Samtidigt är det enligt polisen svårt att stoppa flera tusen människor om de plötsligt agerar oförutsägbart.

Men för att vara på den säkra sidan har Södertäljepolisen stärkt bevakningen inför matchen. Förstärkningar ska hämtas in från såväl tunnelbanepolisen som Västerortspolisen som vanligtvis har med AIK:arna att göra.

– Det blir ett fantastiskt väder och både vi och arrangörerna hoppas på en positiv inramning av den här matchen, sägerAndreas Ebeling.

Annons