Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

29-åringen misstänks för minst 20 övergrepp

Åtalet mot den 29-årige man som misstänks ha lockat till sig underåriga flickor via nätet och sedan utnyttjat dem sexuellt omfattar minst ett 20-tal offer.

Utredningen mot 29-åringen växer och omfattar nu ett 20-tal unga tjejer, flera av dem under 15 år, som mannen misstänks ha lockat till sig via nätet och utnyttjat sexuellt.

Kammaråklagare Marie-Louise Pettersson begärde i går åtalsförlängning fram till 6 maj – då ska åtalet senast vara väckt.

– Kanske, om vi har tur, hinner vi det, säger Marie-Louise Pettersson, som nu alltså bekräftar att utredningen nu omfattar sexuella övergrepp eller våldtäkter på cirka ett 20-tal målsägare.

– Under utredningen har det blivit fler och fler och det blir däför ett ganska omfattande material, säger hon.

29-åringen greps den 22 februari i Södertälje kommun misstänkt för flera fall av våldtäkt, sexuella övergrepp samt köp av sexuella tjänster av barn, som han enligt polisen kommit i kontakt med via internet.

Har 29-åringen gjort några erkännanden?

– Det vill jag inte gå in på.

Det är olagligt att söka kontakt med barn på nätet i ett sexuellt syfte, så kallad gromning. Bara genom att ta en sådan kontakt, även om man sedan inte träffas, kan ge böter eller fängelse i upp till ett år.