Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

29-åringen dömdes till fyra års fängelse

Han lockade unga tonårstjejer till sex mot betalning – nu döms 29-åringen till fyra års fängelse för våldtäkt mot barn, sexuellt utnyttjande av barn, köp av sexuell handling av barn och försök till sexuell handling av barn.

Annons

Den 29-årige mannen ska dessutom betala skadestånd på totalt 488 000 kronor till 14 av de 23 flickorna. I nio fall avslår tingsrätten skadeståndsanspråk för flickor som enbart varit i kontakt med 29-åringen på internet.

29-åringen fick kontakt med unga tonårsflickor via internet, oftast på numera nedlagda siten Playahead, där han skickade ut allmänna förfrågningar om ”intresserad av snabba pengar, dricka (alkohol) eller cigaretter”. Han fick hundratals svar, en del av dem slutade med att flickorna åkte över och utförde sexuella handlingar åt honom, oftast onani eller oralsex.

Själv hävdar 29-åringen att han trott att flickorna varit över 15 år och att gränsen för köp av sexuell tjänst av barn gått vid 15 år och inte 18 år som är fallet. Domstolen slår även fast att mannen haft samlag eller utfört handlingar jämställda med samlag med flickor under 15 år, vilket klassas som våldtäkt mot barn även om flickorna var med på det.

Men tingsrätten menar att han haft skälig anledning att anta att de varit under 15 år.

Han döms nu för flera fall av våldtäkt mot barn, köp av sexuell handling mot barn, sexuellt utnyttjande av barn och försök till sexuell handling av barn. I det senare fallet var det flickor som drog sig ur uppgörelserna på plats trots 29-åringens tjat.

Läs mer i onsdagens pappers-LT.