Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

29-åring körde drograttfull flera gånger – nu skrotas bilen

Nykvarnsbon slutade inte köra bil trots att han fått sitt körkort återkallat. Nu har han dömts till fängelse av Nyköpings tingsrätt.

Att 29-åringen från Nykvarn fick sitt körkort återkallat i november 2016 – med en spärrtid på 20 månader – hindrade honom inte från att gång på gång sätta sig i bilen och köra – och åka dit för diverse trafikbrott.

Läs också: Nykvarnsbo döms för drograttfylla

Från februari till juni i år rapporterades han för en rad trafikförseelser: vid flera tillfällen stoppades han när han körde bil i Nyköping, Gnesta och Huddinge påverkad av amfetamin. Eftersom hans körkort var återkallat blev han misstänkt för flera fall av såväl olovlig körning som rattfylleri och narkotikabrott.

Då 29-åringen tidigare lagförts för liknande brottslighet rubricerades de olovliga körningarna dessutom som grova. Mannen har erkänt gärningarna.

Läs också: Vansinnesfärd slutade vid lekpark – nittonåring döms

Själv har han uppgett att han bestämt sig för att köra bil eftersom det vid något av tillfällena varit för kallt för att gå. Någon av de andra gångerna behövde han köra bil från postlådan till garaget för att hämta post.

Nykvarnsbon förekommer under 15 avsnitt i belastningsregistret och tidigare dömd för olovlig körning, narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Läs också: Fortkörande bilist stoppades vid Järna – misstänks för drograttfylleri

Nyköpings tingsrätt dömer honom för fyra fall av grov olovlig körning, två fall av rattfylleri och ett fall av ringa narkotikabrott. Påföljden blir fängelse i en månad. Mannens bil, som tingsrätten konstaterar saknar ekonomiskt värde, skrotas för att förhindra mannen att fortsätta med sin brottslighet efter avtjänat straff.