Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

270 000 såg Södermanland i finalen av Stålbucklan

Södermanland gick till final i Stålbucklan – där sågs de av hela 270 000 tittare, uppger SVT.

Södermanland överraskade alla inklusive sig själva när de gick hela vägen till final i Stålbucklan för några dagar sedan. Där blev det förlust mot Västergötland/Bohuslän-Dal, men det var ändå en stor framgång och det fanns mycket att glädjas åt över prestationen.

– Vi har kommit tvåa och är Sveriges nästbästa distrikt. De ska verkligen känna stoltheten i det, sade Södermanlands tränare Magnus Berg efter finalen.

Finalen sändes i SVT 1 och kommenterades av Chris Härenstam tillsammans med landslagsspelaren Erika Grahm som expertkommentator. Enligt SVT sågs finalen av 270 000 tittare.

- Det är jätteroligt att så många tittar och det visar att det finns ett stort intresse för tjej- och damhockeyn i Sverige. Jag hoppas att det gör att vi når och kan locka fler till vår sport. Att vi i år hade distrikt som var med och tävlade för första gången visar på bredden av tjejhockeyn och kvaliteten på spelet i Stålbucklan blir bättre och bättre för varje år och det tror jag också ökar intresset för turneringen, säger Olof Östblom, tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande.

Även på SVT var man nöjda med tittarsiffrorna.

- Det är fantastiskt fina tittarsiffror och det känns roligt för oss att kunna visa upp kommande generationen damspelare precis som vi visar kommande generationen herrspelare genom TV-pucken, säger Åsa Edlund Jönsson, sportchef på SVT.