Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

23-våningshus kan ta plats i centrum – Håkan Buller (S) är positiv

 
Södertälje växer
Visa alla artiklar

Lunagaraget kan rivas och få ge plats för ett 23-våningshus med en "attraktiv butiksmiljö" på bottenvåningen mot Garvaregatan.
– Jag ser positivt på det här, säger Håkan Buller (S).

Som LT berättade i oktober 2014 utredde Telge fastigheter om Lunagaraget kan komma att rivas för att ge plats för handel.

I februari förra året berättade vi att Fastighets AB Regio köpt fyra fastigheter i Södertälje centrum belägna mot gågatan, bland annat huset där Lunagaraget ligger.

Nu har fastighetsägaren kommit med ett förslag till stadsbyggnadsnämnden med skisser om ett 23-våningshus ovanpå Lunagaraget, bakom Stadiumbutiken.

Tanken är att huset ska rymma både affärslokaler och bostäder, bland annat med butiker mot Garvaregatan som är en av många tvärgator från gågatan.

Läs även: Södertälje kan få sin första skyskrapa

Stadsbyggnadskontorets tjänstemän ska nu handlägga ärendet så att det kan tas upp för politiskt beslut i stadsbyggnadsnämnden om man ska bevilja planbeskedet. Håkan Buller (S) är ordförande i nämnden.

– Jag ser positivt på att fastighetsägarna vill satsa och utveckla sina fastigheter och även bygga bostäder centralt. Det är bra att man vill bygga affärer i bottenvåningen på en av tvärgatorna från gågatan, det skulle jag vilja se mer av eftersom de flesta tvärgator i dag är ganska trista, säger han.

Vad tycker du om ett 23-våningshus?

– Jag har inget principiellt emot höga hus sedan får planprocessen utreda om det blir bäst med 16, 20 eller 24 våningar.

Mer läsning: LT-Play: 436 lägenheter ska byggas på parkering

Läs mer: Centrum ska bli dubbelt så stort

Läs även: Planer på 16-våningshus i Grusåsen