Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

23-åring åtalas för knivdåd i Brunnsäng

Festen i en lägenhet på Bygdevägen spårade ur – 23-åringen knivhögg värden i magen. Nu åtalas han för grov misshandel och hans kompis för misshandel.

Ett par i 20-årsåldern hade bjudit in några vänner till fest på Bygdevägen i Brunnsäng den 11 december i fjol. Bland deltagarna fanns även en 23-årig man som inte var bjuden, men som följt med en annan av festdeltagarna. Det dracks alkohol och stämningen var till en början god.

Men ju längre kvällen led ju mer irritation uppstod mellan värden och två 23-åriga män, varav en var den objudne gästen. Plötsligt uppstod tumult och skrik och festdeltagare kunde se hur värden föll blödande ner i hallen.

23-åringen irrade runt och sökte ett ställe att dumpa kniven, det blev bakom tv:n varpå han snabbt lämnade lägenheten. I förhör säger han att värden försökt skalla och slå honom och hans kompis.

23-åringens jämnåriga kompis följde efter, men på väg ut genom hallen passade han på att slå och sparka den knivhuggne, enligt vittnen. De båda 23-åringarna åtalas nu för grov misshandel respektive misshandel.

Knivhugget punkterade lungan och skadade levern och diafragman.

Knivmannen säger att han aldrig skulle ha huggit om han vore nykter. I hans blod fanns rester av alkohol och amfetamin.