Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

22-åring häktad för kidnappning

En 22-årig man från Södertälje begärs i dag häktad i Södertälje tingsrätt misstänkt för olaga frihetsberövande, rån och utpressning.

22-åringen var med när två män kidnappades dagen före julafton och på julafton och kördes runt till Södertäljes bankomater där deras kontokort tömdes.

Därefter kördes de hem till sina bostäder där de rånades på värdesaker och bestals på pengar. Men brottsoffren polisanmälde och fyra personer, 19, 19, 21 och 22 år gamla, greps och ställdes inför rätta den 2 februari och två av dem dömdes till tre respektive två och ett halvt års fängelse.

De andra dömdes till 150 timmars samhällstjänst respektive skyddstillsyn. Den nu gripne 22-åringen har lyckats hålla sig undan, men greps av Arlandapolisen i helgen som kände igen honom. 22-åringen har varit anhållen i sin frånvaro sedan 10 februari.