Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

200 fans följer med SSK till Vimmerby

SSK lär få ett stort stöd på läktarna i bortamatchen mot Vimmerby på trettondagen. – Det blir säkert 200 fans, säger Supporterklubbens Fredrik Andersson.

SSK har tre raka segrar och spelar i morgon nästa match, borta mot Vimmerby.

En plats SSK-målvakten Calle Brattenberger är väl bekant med – det är där han bor med sin familj, och han har spelat flera säsonger i klubben. Men han tror inte att han får spela mot sitt gamla lag. Han tror att Mats Waltin fortsätter att satsa på Alexander Sahlin som lagets målvakt.

– Sahlin är bra just nu och det finns ingen anledning att byta. Men jag är redo om Waltin vill att jag ska spela, säger Calle Brattenberger.

Han hävdar själv att han inte har några särskilda känslor kring matchen.

– Nej, det känns som att jag skiter i att det är Vimmerby. Jag är så inbiten nu i att vi ska vinna matcher, säger ”Bratten”.

– Det kommer bli en väldigt tajt match, de är bra defensivt och ser till att inte ha mycket trafik framför målvakten. Det blir tufft att jobba ner dem, säger han.

SSK kommer få stöd av omkring 200 supportrar. Två stora bussar är bokade och ett fåtal av de 134 platserna är ännu lediga.

– Det var på väg mot tre bussar, nu fick vi två större i stället. Det blir säkert 200 fans, jag vet många som ska bila ner, säger Fredrik Andersson, ordförande i Supporterklubben.

Nedsläpp Allettan omgång 4

Vad? Vimmerby–SSK, omgång 4 i allettan.

Var? Vimmerby ishall.

När? Onsdag, 16.00.

Läget i Vimmerby: Har inlett allettan med tre raka förluster och blir allt mer i poängbehov för att inte halka efter. Stora stjärnorna är målvakten Linus Lundin och centern Joonas Koskinen, som har meriter från finländska ligan.

Läget i SSK: Tre raka segrar i allettan och övertygar mer och mer i spelet. Backen Robin Nilsson är skadad och missar matchen, Marcus Lundberg ersätter troligtvis. I övrigt är alla tillgängliga. Alexander Sahlin väntas vakta målet.